Nieuwe samenwerking Johan Sports en JES Soccer Performance

Auteur: Jelmer Siemons
Datum: 18-01-2024
Categorie: KNVB Licentiepunten
Level: 1 tm 4

Meten is weten

Om te komen tot Betere Prestaties en Minder Blessures bij jouw team of individuele speler, is het testen, meten en monitoren van de juiste belasting en belastbaarheid een absolute must geworden.

Waar vroeger ‘het oog van de meester” bepaalde of een speler even rust moest nemen of een schepje er bovenop moest doen, kunnen we tegenwoordig letterlijk elke stap “live” volgen.

Met de opkomst van diverse technologische hulpmiddelen is de intensiteit (o.a. de totaal afgelegde afstand, het aantal high intensity sprints, acceleraties en deceleraties) tijdens de wedstrijd enorm toegenomen en is “fysieke fitheid” van doorslaggevend belang.

Tijdens de opleiding Soccer Performance Specialist en diverse KNVB geaccrediteerde (bij)scholingen, ga je aan de slag met verschillende technologische test- en trainingstools, zoals de Blazepods, Smartgoals, Ledsreact Pro en nu ook het allernieuwste Pacer GPS systeem van Johan Sports incl. “live tracking”.

“Dankzij de technologische ontwikkelingen is fysieke fitheid van doorslaggevend belang geworden”

Johan Sports

Het Nederlandse sporttechnologiebedrijf Johan Sports is partner van diverse (hogere) amateur- en profclubs waaronder FC Twente, FC Emmen, Roda JC en SV Spakenburg.

Met het nieuwe Pacer systeem kunnen clubs nu “realtime” de belastbaarheid van de spelers monitoren middels GPS en hartslag. Daarnaast is het mogelijk om -middels de RPE app- de ervaren mate van vermoeidheid en herstel te monitoren op basis van o.a. spierpijn, slaapkwaliteit, vermoeidheidniveau’s, stemming en stress.

Zelf aan de slag met technologie?

Wil jij (beter) leren werken met technologische hulpmiddelen waaronder de Pacer en ben jij benieuwd welke opleiding of (bij)scholing het beste bij jou past?

Neem dan gerust contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Artikel delen:

[jpshare]

Ook interessant

Nieuwe voetbalcursussen geaccrediteerd door de KNVB

Diverse nieuwe online en live voetbalcursussen zijn nu geaccrediteerd door de KNVB! Dit betekent dat je na afronding KNVB licentiepunten ontvangt.

Fit en Fris de winterstop door!

Ben je op zoek naar tips en een trainingsschema voor jouw spelers? Check dan onderstaande blog.

Voetbalopleidingen Start2Move overgenomen door JES Soccer Performance

Vanaf 1 december ’23 is de Voetbal Academie van opleidingscentrum Start2Move overgenomen door JES Soccer Performance!