Over JES Soccer Performance

Met onze voetbalopleidingen en (bij)scholingen willen we trainers en coaches uitdagen om leuke, veelzijdige en gevarieerde trainingen aan te bieden om te komen tot minder blessures en betere prestaties op fysiek, mentaal en sociaal gebied. Niet alleen op korte, maar zeker ook op lange termijn!

“Graag deel ik mijn persoonlijke verhaal over presteren, plezier en herwonnen (werk)geluk en de totstandkoming van onze missie en visie. Samen met mijn collega’s hoop ik jou te mogen inspireren en motiveren het maximale uit jezelf, de individuele spelers en het team te halen vanuit passie en plezier”

Jelmer Siemons
Oprichter JES Soccer Performance

Hoe het begon

1985

Mijn droom
Als klein jongetje had ik al een passie voor sport en in het bijzonder voor Fitness en Voetbal. Ik droomde ervan om profvoetballer te worden, maar kwam er al snel achter dat ik iets (lees: veel) te weinig talent had.

1998

Van CALO student tot CIOS docent
Gelukkig heb ik van mijn hobby’s toch mijn werk weten te maken. Na afronding van de CALO in Zwolle heb ik o.a. als Personal Trainer en docent op het CIOS mogen ervaren hoe leuk en uitdagend het is om andere mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen, maar vooral te houden.

2007

Oprichting opleidingscentrum Start2Move
Start2Move! In 2007 was het dan zover. Mijn eigen opleidingscentrum was een feit. Werken met gemotiveerde cursisten met dezelfde passie voor Sport en Fitness. En last but not least, de vrijheid om de inhoud van de lesstof volledig zelf te bepalen.

2012

Werken met mijn jeugdidool Marco van Basten bij SC Heerenveen
En toen ging plotseling de telefoon… SC Heerenveen aan de lijn, met de vraag of ik een proeftraining wilde geven voor de functie van Performance Coach van het 1e elftal van SC Heerenveen.

Onder toeziend oog van mijn jeugdidool Marco van Basten de proeftraining goed doorstaan waarna ik met heel veel plezier heb gewerkt aan de “voetbalconditie” van o.a. Hakim Ziyech, Marten de Roon, Alfred Finbogasson maar ook keeper Andries Noppert.

Aan het eind van het seizoen stond ik voor de lastige keuze om verder te gaan in de voetballerij of mijn “kindje Start2Move” verder te laten groeien.
Een lastige beslissing, maar blij dat ik voor het laatste heb gekozen.

2013

Van de zolderkamer naar…
Wat begon als eenmanszaak vanaf de bekende zolderkamer groeide -na mijn tijd bij sc Heerenveen- al vrij snel uit tot een “grote mensen bedrijf”, met diverse medewerkers, een groot aantal Fitness, Sport en Health opleidingen en locaties door heel Nederland.

2015

Van Plezier naar Performance
De snelle groei wekte de aandacht van de HDD Group waarna zij zich in 2014 besloten in te kopen. Met deze kapitaalinjectie en aanwezige expertise kon Start2Move nog verder professionaliseren en werden nieuwe bedrijven aangekocht.

Waar de “performance” (lees: inkomsten) steeds beter werd, raakte ik het plezier in mijn werk kwijt. Mijn dag bestond niet langer uit het geven van trainingen en het delen van mijn passie, maar uit het aansturen van personeel en het najagen van targets.

2019

Een moeilijke beslissing
De moeilijkste beslissing uit mijn leven.. Net voor de coronacrisis heb ik de knoop doorgehakt en besloten Start2Move (deels) te verkopen aan de CTC Holding. De wens om wel betrokken te blijven was gelukkig wederzijds. Zo werk ik nu hoofdzakelijk aan i.p.v. in het bedrijf en heb ik me bezig kunnen houden met diverse strategische ontwikkelingen, partnerships en het uitbouwen van de Start2Move Voetbal Academie.

2023

Start2Move Voetbal Academie overgenomen door JES Soccer Performance

Tijd voor de volgende stap!

Om nog beter te kunnen inspelen op de groeiende vraag naar goed opgeleide (performance) trainers en coaches in het amateur- en profvoetbal, heb ik in goed overleg met de mede-aandeelhouders van Start2Move besloten om zelfstandig door te gaan met de Voetbal Academie onder de nieuwe naam: JES Soccer Performance.

Samen met diverse gepassioneerde topdocenten uit het werkveld, hoop ik JES Soccer Performance verder te kunnen laten doorgroeien tot dé KNVB geaccrediteerde voetbalopleider van Nederland.

Met onze opleidingen en (bij)scholingen willen we een belangrijke bijdrage leveren aan verdere professionalisering van het amateur- en profvoetbal op weg naar minder blessures en betere prestaties.

Als vader van 3 sportieve dochters (7, 10 en 13 jaar) weet ik als geen ander hoe sport kan bijdragen aan de fysieke, maar bovenal de mentale en sociale ontwikkeling. Hierbij staat plezier te allen tijde voorop!

 

Jelmer Siemons
Oprichter JES Soccer Performance

Docententeam JES Soccer Performance

Danny Visser

Fysiotherapeut

Sven Verstappen

Bewegingswetenschapper

Bram van de Vinne

Sportwetenschapper

Mark Schadenberg

Slaapexpert

Sjors Ultee

Hoofdtrainer Betaald Voetbal

Errol Esajas

Performance Coach

Suzanne Herpel

Sportfysiotherapeut en Performance Coach

Hans van Dijkhuizen

Video Analist

Peter Eppinga

Bewegingswetenschapper en sportfysiotherapeut

Maarten de Waart

Sportfysiotherapeut

Paul van Zwam

Sportpsycholoog

Rob van de Wijngaart

Sportfysiotherapeut

Jelmer Siemons

Performance Coach

Onze missie:

“Minder blessures en betere prestaties op fysiek, mentaal en sociaal gebied in zowel het amateur- als het profvoetbal”  

Onze visie:

“Middels onze opleidingen en (bij)scholingen willen we trainers inspireren en professionaliseren om het maximale uit zichzelf, de individuele spelers en het gehele voetbalteam te halen”

Waarom je voor ons kiest

Bevlogen specialisten

Ons docententeam bestaat uit bevlogen bewegingswetenschappers, sportfysiotherapeuten, sportpsychologen en performance coaches met ervaring op het allerhoogste niveau.

KNVB geaccrediteerd

Diverse KNVB geaccrediteerde (bij)scholingen voor o.a. voetbaltrainers, fysiotherapeuten en performance trainers in het amateur- en profvoetbal

Leuk en flexibel leren

Unieke combinatie tussen inspirerende praktijkdagen, 1 op 1 sessies en flexibel (online) leren, waar en wanneer je maar wilt.

Leven Lang Samen Leren

Leer van en met elkaar middels de JES Online Community, inspirerende en workshops, interactieve video’s en vernieuwende masterclasses

30 dagen niet goed, geld terug

Wij geloven in onze diensten en willen uitsluitend enthousiaste cursisten. Daarom bieden wij jou een 30 dagen “niet goed, geld terug garantie”.