PETER EPPINGA

Sportfysiotherapeut en bewegingswetenschapper

Onderwerpen

Welke testen en metingen doe je aan het begin van het seizoen en waarom? Hoe vaak laat je deze testen en metingen terugkomen gedurende het seizoen en nog belangrijker wat ga je doen met de verkregen data rekening houdend met soms grote individuele verschillen?

Veel trainers willen na de zomerstop direct volle bak aan de slag om het team zo snel mogelijk fit te krijgen. In de praktijk is de opbouw vaak veel te snel en wordt er onvoldoende rekening gehouden met de individuele belastbaarheid. Op korte maar zeker op lange termijn kan dit leiden tot de nodige blessures.

Vanaf welke leeftijd ga je periodiseren bij jeugdspelers? Wat zijn de grootste verschillen in de opbouw in vergelijking met de senioren? Ga je al testen en metingen afnemen, zo ja welke testen en metingen doe je in welke leeftijdsfase?

De masterclass wordt afgesloten met de 5 belangrijkste tips voor een betere voorbereidingsperiode. Hierbij richten we ons in het bijzonder op trainers die werkzaam zijn in het amateurvoetbal en 2 tot 3 keer per week trainen. Een aantal tips zijn ook interessant voor trainers die werken met jeugd.

Tijdens de masterclass zal Peter meer informatie geven over de cursus Periodisering Voetbal waar o.a. dieper zal worden ingegaan op de de macro-, meso- en microperiodisering voor jeugd en senioren aan de hand van diverse periodiseringsmodellen.

Gerelateerde cursussen

FAQ’S

Het is mogelijk om de masterclass terug te kijken voor JES members. Als member heb je o.a. 12 maanden toegang tot alle opgenomen masterclasses, krijg je gratis toegang tot diverse modules van verschillende cursussen en profiteer je regelmatig van leuke kortingen.

Deze masterclass is geschikt voor amateurtrainers van diverse niveau's. Het maakt hierbij niet uit of je werkzaam bent met jeugd of senioren.

Nee, in principe wordt deze masterclass slechts eenmaal aangeboden.

Op de algemene pagina FAQ vind je antwoord op een groot aantal "algemene" vragen.